Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Ett av Västsveriges sju underverk

Göteborgs politiker borde platsa på listan över Västsveriges sju underverk, men tyvärr inte i någon positiv bemärkelse, anser signaturen Leif.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Min kandidat, Ostindiefararen, vann inte. Annan självklar kandidat till Västsveriges sju underverk var Göteborgs stad. De styrande politikerna är inga underverk i sig, men deras beslut är ett stort under.

Slumpvis valda: Turerna runt Västlänken med den ofattbara Hagastationen slår förstås allt, Vattenplasket så klart, men andra under är hur de två cykelentusiasterna Anneli Hulthén (S) och Kia Andreasson (MP) drev igenom en låg Hisingsbro till förfång för näringslivet längs älven och Vänern, ointresset för Ostindiefararen och M/S Kungsholm med mera.

De styrande politikerna är inga underverk i sig, men deras beslut är ett stort under.

Listan är också lång över oförsvarlig hantering av skattepengar som rör broar, överdådigt regionpalats och börshus, spårvagnsupphandlingar, kassa datasystem, omflyttningar av verksamheter hit och dit för att allt skall bli ”bättre och effektivare”, och så den fantasifulla linbanan som i efterhand förklaras inte uppfylla transportkapaciteten, vilket inte kunde inses i förväg, samt skenande kostnader.

Man har inte heller kompetens att ur födelseregister räkna ut hur många dagis- eller skolbarn det blir i ett område där man bygger lägenheter.

Man hanterar miljarder och leker bort hundratals miljoner. Skola, vård och omsorg är på dekis. Unga och gamla far illa. Ungdomsgårdar och äldreboenden stängs och otryggheten i vår stad ökar. Då fattas det pengar – ett under? Göteborgs stad är ett underverk – fel, ”undervärk”!

Leif