Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Nicklas Elmrin
Bild: Nicklas Elmrin

Enklast fuskåka i Göteborg

Bland mina vänner, grannar, arbetskamrater och släktingar, säg 50 personer, fuskåker ungefär hälften ibland, även jag själv, skriver Mia Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Med en dåres envishet fortsätter Västtrafik att hävda att trafiken går fortare genom att man öppnar alla dörrar när folk ska av och på spårvagnar och bussar. Tror inte ett ögonblick på det. Aldrig får vi veta vilka undersökningar som ligger bakom detta resonemang.

Så rörigt som det är att komma av och på genom samma dörrar under högtrafik, så kan det omöjligt vara snabbare än att gå på fram och stiga av bak!

Har åkt buss i Stockholm med säkert tjugo resenärer i kö fram, och lika många avstigare, det gick garanterat fortare!

För något år sedan föreslog till och med någon politiker i Göteborg att det borde vara billigare att åka i högtrafiken just eftersom det är så mycket folk som stoppar upp vid på- och avstigning.

En förklaring till hur ni kan mena att tiden halveras som det nu är vore på sin plats!

Sedan fuskåkningen: att endast ett fåtal skulle göra det är ett önsketänkande. Bland mina vänner, grannar, arbetskamrater och släktingar, säg 50 personer, fuskåker ungefär hälften ibland, även jag själv. Anledningen är framför allt en, nämligen att det är så himla enkelt! Tror inte att det är så enkelt någon annanstans i världen som i Göteborg.

Mia Olsson