Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Alastair Grant
Bild: Alastair Grant

En tennisspelare föddes

Min känsla är att Sverige är ett land där det finns plats för alla om man utgår ifrån sina egna förutsättningar och använder dessa på rätt sätt för att ta sig närmare sin dröm, skriver Rahman Mridha.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag hade en dröm som barn att få möjligheten att studera i Sverige, landet där Nobelpriset delas ut varje år och har en hög teknologisk utveckling bland annat inom industri och teknik.

1985 förverkligade jag min dröm och kom till Sverige från Bangladesh som gäststudent och efter mina studier började jag jobba på ett internationellt läkemedelsföretag där jag 1993 träffade min livskamrat Maria Barcelo.

1995 kom vårt första barn, Jonathan Mridha, som föddes 8 april.

Jag visste att Sverige haft tennisspelare i världsklass som Björn Borg och Stefan Edberg.

Jag bläddrade i tidningen och rätt som det var så såg jag ett stort reportage om Jonathan med rubriken “Jag ska spela Wimbledon”.

Jonathan hade alltså börjat spela tennis då var han sex och ett halvt år gammal och redan vid tio års ålder var han en duktig tennisspelare. Jonathan vann SALK Open fyra gånger på olika nivåer. Han vann SM, han vann allt på nationell nivå. Han representerade Sverige och spelade i EM både som lag och individuellt i alla hans år som junior. Därefter som senior började han spela Davis cup men också i ATP-touren.

Min känsla är att Sverige är ett land där det finns plats för alla om man utgår ifrån sina egna förutsättningar och använder dessa på rätt sätt för att ta sig närmare sin dröm.

Sverige är ett fantastiskt land där vi alla har en gemensam plattform där det finns möjlighet att förverkliga sin dröm! Slutligen vill jag också säga att det verkligen går att uppnå sin personliga dröm om man bara vill vare sig man är invandrare eller svensk då det ytterst handlar om sin egen vilja och tro på sig själv!

Rahman Mridha