Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har ingen Porsche på uppfarten, men likväl en Mercedes. En bil som min man och jag kunnat köpa genom egna surt förvärvade pengar, skriver insändaren. Bild: Pontus Lundahl/TT

En Porsche på uppfarten hindrar inte välfärden

Nej, politiker, samhället kommer aldrig att bli likvärdigt ekonomiskt för alla människor, men de som utbildar sig, får bra jobb, kan på andra sätt dela med sig av sina pengar (och kunskap) utan att bli straffade med höga skatter, skriver ”Ej kommunist”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Angående vänsterpolitikern Ulla Anderssons utlåtande i Rapport 6/10 så tar jag mig för pannan! Vad säger hon? Alltså, om man har en Porsche på uppfarten så räcker inte pengarna till undersköterskorna?

Om man, särskilt de i de fina kvarteren i Stockholm, lämnar in tvätt på Rut-avdrag så räcker inte pengarna till barnomsorgen.

Ulla Andersson och company önskar ett jämlikt samhälle, där alla tjänar lika lite och har en Trabant på uppfarten, om man nu ens har en uppfart. Alla ska bo i gråa betonghyreshus, bära samma tråkiga kläder, då har vi ett bra samhälle, ett samhälle där alla är lika på lägsta nivå. De som har ögon, och ett öppet sinne, förstår att detta handlar om kommunism. Se bara på alla de länder som har denna politik. Hur har det gått för dem? Denna politik som vänstern för har inget gott med sig alls.

Inte tror jag att bara för att vi har en Mercedes på uppfarten så kan undersköterskelönerna inte höjas.

Vi har ingen Porsche på uppfarten, men likväl en Mercedes. En bil som min man och jag kunnat köpa genom egna surt förvärvade pengar. Vi kommer båda från enkla arbetarfamiljer men genom genomförd skolgång, gymnasie- och vidareutbildning har vi genom bra yrken och bra inkomst kunnat unna oss en bra bil. Är det en skam? Inte tror jag att bara för att vi har en Mercedes på uppfarten så kan undersköterskelönerna inte höjas.

Bara för att vi använder Rut och Rot så räcker inte pengarna till barnomsorgen. Nej, politiker, samhället kommer aldrig att bli likvärdigt ekonomiskt för alla människor, men de som utbildar sig, får bra jobb, kan på andra sätt dela med sig av sina pengar (och kunskap) utan att bli straffade med höga skatter (marginalskatt, fastighetsskatt, värnskatt, med mera).

Politiker (särskilt vänstern) – ni kan väl istället glädja er åt alla människor i vårt land som utbildar sig, tjänar bra med pengar, betalar sin skatt, håller igång konsumtionen, då allt detta skapar nya jobb. Med er politik blir vi ett fattigt kommunistiskt land där det inte lönar sig att utbilda sig, att jobba, för i det landet betalar vi så mycket skatt att det inte lönar sig att kämpa sig upp till en bättre levnadsnivå, för allt tas ifrån en.

Ej kommunist