Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många forskare hindras att uttrycka sin mening kring klimatet, menar insändarskribenten. Bild: David Goldman
Många forskare hindras att uttrycka sin mening kring klimatet, menar insändarskribenten. Bild: David Goldman

En ny strategi?

Uppmaningen bör givetvis också tillämpas avseende klimatet, skriver Kent Juvén i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

24/6 Sverige behöver byta strategi

Daniel Dynesius välformulerade uppmaningar om en öppnare vetenskaplig och rationell kritisk debatt, att vi borde bjuda in den samlade kunskapen hos alla våra forskare och experter till diskussion, liksom att att vi medborgare som inte forskar bör se till att skärpa våra förnuft, vårt kritiska tänkande och bidra till att skapa ett öppet och sunt debattklimat avser coronapandemin, och kan ses som ett vänligt påpekande till vår regering som endast lyssnat på en part.

Men uppmaningen bör givetvis också tillämpas avseende klimatet. Många forskare hindras att uttrycka sin mening. De bjuds inte in till diskussion eller debatt utan avvisas ofta med hånfulla tillmälen. Det är ett ovärdigt beteende av de som driver klimatfrågorna i Sverige.

Dynesius insändare är en uppmaning till alla i medievärlden att verka för en öppen debatt. Att utesluta eller hindra en öppen debatt kan som bekant leda till förödande resultat.

Kent Juvén