Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Ola Folkesson

En hel del var bättre förr i Falkenberg

Det är min förhoppning att något 16-våningshus inte blir uppfört intill Tullbron och underbara Gamla stan i Falkenberg, skriver Johan Fritzell.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Farväl Falkenberg. Så heter ju en berömd film från 2006. I lördags besökte jag nämnda stad. En stad jag tidigare besökt och bott i under sommarvistelser. Särskilt såg jag fram emot att besöka torghandeln på det pittoreska Rådhustorget där jag ofta köpt fräscha blommor och grönsaker. Väl där finner jag att endast en mycket anskrämlig fast food truck står uppställd och dessutom stängd. Jag får veta att torghandeln är flyttad till den närliggande och mindre Rörbecksplatsen. Där fanns endast två mindre stånd som hade försäljning: en med bullar och en med jordgubbar.

På väg ut ifrån centrala staden åker jag på Holgersgatan, som måste vara Stadsbyggnadskontorets särskilda gunstling: missa inte denna gata med alla olika hustyper om ni är i staden. På väg ut mot Skrea kan man skymta det nybyggda och omtalade 16 våningar höga huset som ägs av Gekås. Jag ifrågasätter om det är rätt miljö för ett sådant hus. Det är min förhoppning att någon liknande byggnad inte blir uppförd intill Tullbron och underbara Gamla stan i Falkenberg.

På väg söderut med bil till naturreservatet Grimsholmen ser jag fram emot ett bad i någon vik. I höjd med Ringsegård blir jag överraskad av att vägen smalnar av väsentligt utan någon som helst varning. Intilliggande cykelbana är dock väl tilltagen. Vi slapp möta bussen där tack och lov.

På Grimsholmen finns ett sommarstugeområde som på senare tid blivit kraftigt exploaterat och till viss del ersatts av villor som kan liknas vid betongmonster. De ursprungliga sommarhusen såg ut som Hallandslängor med röda fasader och med vita knutar. Permanentvillor skall få byggas, men det skall ske i harmoni med befintlig bebyggelse och omgivande naturreservat.

En hel del var ju bättre förr i Falkenberg!

Johan Frizell