Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Om cirka fyra veckor går Göteborgsförslaget nr 828 om Öppen hearing avseende Västlänkens tidplan, budget och miljö vidare till politikernas bord, skriver Tommy Sandgren. Bild: Thomas Johansson

En hearing allt närmare

Om fyra veckor har ledamöterna i Göteborgs kommunfullmäktige möjligheten att stå upp rakryggat för en förutsättningslös hearing och visa trovärdighet som folkvalda politiker, skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Om cirka fyra veckor går Göteborgsförslaget nr 828 om Öppen hearing avseende Västlänkens tidplan, budget och miljö vidare till politikernas bord. Då har ni ledamöterna i Göteborgs kommunfullmäktige (KF) möjligheten att stå upp rakryggat för en förutsättningslös hearing och visa trovärdighet som folkvalda politiker. I dagsläget har ni själva, enligt ”inside information”, inte någon konkret information över hur projektet framskrider.

Trafikverket (TRV) får vid en hearing kliva upp på scenen och öppet redovisa samt svara på frågor över aktuell status inför er i KF och media samt även Göteborgs invånare.

Det är de facto så att Göteborgs invånare, som finansierar mer än 50 procent av projektet via kommunal och statlig samt förlängd trängselskatt, nu har rätt till en första avstämning och inte när slutnotan är “fait accompli”. Vis av historia, när det gäller projekt med TRV och även Göteborgs stad, så vill vi som betalar “kalaset” veta.

GP, ställ frågan till respektive parti i KF om de är för eller emot en hearing. Berätta sedan om svaren, liknande det ni gjorde 16 april angående barnen i Syrien, med partiernas motivering för oss läsare.

Tommy Sandgren