Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad är det då för skäl som ligger bakom flyktingpolitiken?, undrar insändarskribenten. Bild: JESSICA GOW / TT
Vad är det då för skäl som ligger bakom flyktingpolitiken?, undrar insändarskribenten. Bild: JESSICA GOW / TT

En förödande inställning

Det tycks som att våra folkvalda politiker inte besökt våra förorter på mycket länge och talat med de unga, som i enorma grupper hamnat utanför det samhälle som dessa partier tror att alla svenskar är del av, skriver Leopold Gustafsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet är inte överens i många frågor – förutom svensk flyktingpolitik. De vill alla mer eller mindre behålla våra öppna gränser.

Vad är det då för skäl som ligger bakom denna politik? För det första är det naturligtvis rent humanitära överväganden. Vi har det bättre än de flesta som bor i tredje världen. Vi kan och bör dela med oss.

Denna inställning är lovvärd.

För det andra finns det röster att hämta i kommande val. När nu var femte svensk är född i ett annat land, vill naturligtvis dessa få hit släkt och vänner och bör därför lägga sin röst på dessa partier.

Denna inställning är politiskt korrekt.

För det tredje är det dock en skrämmande okunnighet om dagens samhälle, som ligger till grund för dessa partiers företrädares inställning.

Det tycks som att våra folkvalda politiker inte besökt våra förorter på mycket länge och talat med de unga, som i enorma grupper hamnat utanför det samhälle som dessa partier tror att alla svenskar är del av.

Denna inställning är förödande.

Leopold Gustafsson