Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Olof Ohlsson

En efterlängtad spårvagnslänk

Att en spårvagnslänk över Heden inte redan är på plats säger något om Göteborgs oförmåga att åtgärda flaskhalsar, skriver signaturen Resenär och finansiär.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Spårväg i Vasagatans förlängning över Heden via Bohusgatan mot Skånegatan, vore att åtgärda en saknad länk i stadens spårvägsnät. Att denna inte redan finns säger kanske något om Göteborgs påtagliga oförmåga att åtgärda de flaskhalsar som har relativt enkla lösningar. På så vis får vi en välbehövlig avlastning av Drottningtorget/Brunnsparken för resenärer från stadsdelarna i öster och nordost mot västra och södra centrum, dessutom med mellanliggande stopp på bland annat Avenyn/Valand. En resa från exempelvis Slottsskogen till evenemangsområdet skulle bli snabbare.

Vad gäller Hedens framtid så vore det välkommet med en långsiktig satsning. Vasagatans trevliga och fungerande kombination av allé, gång/cykel, bil-buss och spårväg skulle få fortsätta österut och inbjuda till mer rörelser. I dag upphör stadslivet öster om Avenyn. Med ett mer trafikerat stråk över Heden skulle också idrottandet där synliggöras för fler och bli en mer integrerad del av stadslivet. Utövarna på Heden skulle dessutom få fler transportvägar att välja på.

Resenär och finansiär