Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bianca Ingrosso. Bild: Jessica Gow/TT
Bianca Ingrosso. Bild: Jessica Gow/TT

En deo kvinnor klarar sig utan

Varför ska kvinnor lukta jasmine, päron eller blomma mellan benen? skriver signaturen #låtfittaluktafitta.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kvinnor blir inte bara uppmanade till att se ut och vara på ett visst sätt, utan numera även till att lukta på ett visst sätt – mellan benen.

Nyligen fick jag en video upptryckt i ansiktet, filmad av Bianca Ingrosso, en 25 årig influencer.

Den här videon som ofrivilligt visade sig i mitt flöde hette ”Let’s talk vagina” med texten ”Doktor Biancas vaginaskola” över hela skärmen. Av ren nyfikenhet ville jag höra vad hon hade att säga angående detta ämne.

LÄS MER: Rengör Foreo bättre än allt annat på jorden?

Det visade sig att hon marknadsför dyra produkter som fungerar som en parfymerad spraydeodorant för det kvinnliga underlivet så att man luktar ”gott” och inte ”underligt” (det vill säga den vanliga doften som könsorganet har). Hon gör reklam för ett flertal antal produkter i form av våtservetter, sprayer och tvålar som instruerar tittarna till hur man får vaginan att lukta gott. Produkter som innehåller ett stort antal kemikalier som antagligen är skadliga.

Jag blir fruktansvärt irriterad. Samhället har redan en extrem press på oss i vardagen.

Detta är ett skämt och extremt oprofessionellt av Bianca Ingrosso som följs av tusentals tonåringar. I kommentarsfältet fanns massvis med unga tjejer som skrev positiva kommentarer om att de ska köpa denna produkt, hur bra reklam Bianca gör och hur nödvändigt det är att lukta jasmine, päron eller blomma där nere.

Jag blir fruktansvärt irriterad. Samhället har redan en extrem press på oss i vardagen. Dagligen påverkas vi av sociala medier som försöker styra över våra liv och får oss att känna oss otillräckliga. Ovanpå detta så ska vi nu tydligen parfymera våra kön också? Dessutom är denna reklam endast riktad mot tjejer, då killar tydligen får lukta precis hur de vill där nere.

Bianca förespråkar alltså denna idioti utan minsta skam i kroppen.

Mina tips för ett friskt underliv:

• Rengör med vatten medan du duschar.

• Sov utan trosor eller med luftande underkläder så att könsorganet får andas/luftas.

• Vill du smaka “extra gott” – ät ananas.

Funkar alldeles utmärkt och är dessutom ekonomiskt!

#låtfittaluktafitta