Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Stefan Bennhage

Elbussen kommer starkt

Det finns många spännande tankar om hur kollektivtrafiken i Göteborg ska se ut i framtiden. Vi har till exempel många elbussar på gång, skriver Henrik Kjellberg, Västtrafik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Blomman, 28/3

Tack för att du hör av dig om hur vi kan utveckla kollektivtrafiken.

Det finns många spännande tankar om hur kollektivtrafiken ska se ut i framtiden. I det som kallas Målbild Koll2035 beskriver vi tillsammans med Västra Götalandsregionen hur kollektivtrafikens stomnät ska utvecklas i Göteborg, Mölndal och Partille fram till år 2035. Där finns flera idéer kring hur vi både stärker upp den spårburna trafiken men också bussnätet. Några planer på att helt slopa spårvagnar finns dock inte eftersom fördelarna med dem är många, bland annat har de högre kapacitet än bussar.

På kortare sikt kan vi glädja dig med att vi har många elbussar på gång. Innan året är slut kommer cirka 30 elbussar trafikera Göteborg och ytterligare cirka 30 stycken i andra städer. I kommande upphandlingar blir det ännu fler elbussar och målet är att all stadstrafik i Västra Götaland ska vara eldriven senast år 2030.

Henrik Kjellberg

Västtrafik