Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Dyrt för ensamhushåll

Matbutikernas rabatter riktar sig oftast inte till små hushåll. Alla kan inte köpa storförpackningar, skriver signaturen Ensamstående pensionär.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sverige har flest ensamhushåll i världen och ändå framhärdar framför allt matvarukedjorna med nedsatt pris på storförpackningar och mängdrabatter – ”köp tre betala för två” etcetera.

En ensamstående person kan oftast inte inköpa en stor mängd av en och samma vara, det går helt enkelt inte åt och många har svårt att lagra matvaror i alltför stora mängder.

Jag vill kunna köpa en (!) deciliter grädde utan att behöva ha två deciliter som står och surnar i kylskåpet! Vi som är ensamstående vill också kunna tillgodogöra oss förmånspriser – det är dyrt att leva ensam eftersom man själv bär hela kostnaden för hushållet.

Ensamstående pensionär