Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lisa Thanner
Bild: Lisa Thanner

Dyrköpta nedskärningar

Vem tänker på helhetsbilden när nu även Psykiatri Psykos ska sära ner? skriver Turlough Johnston.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Psykiatri Psykos på Sahlgrenska ska förlora 22 tjänster, allt från arbetsterapeuter till specialiseringsläkare, enligt verksamhetschef Pia Rydell. Har någon tänkt på helhetsbilden? Om inte patienter med schizofreni får arbetsinriktad rehab, fysioterapi och annan viktig behandling kommer det i längden att kosta skattebetalaren mer än kostnader för de 22 tjänsterna.

Pia Rydell skriver: ”Det är naturligtvis aldrig roligt att behöva dra ned på verksamhet som vi i grunden vet är bra för våra patienter.” Hon borde ha lagt till ”och bra för samhället”.

Med lite eftertanke bör Pia Rydell kunna räkna ut att det är skattebetalaren som kommer att betala för framtida behandling av schizofrenipatienter och av deras anhöriga, som lider oerhört i tystnad.

Tänk på helhetsbilden och på skattebetalarens pengar nu och i framtiden. Kom ihåg att sjukhus, skolor, företag, människor, alla är en del av samhället.

Turlough Johnston