Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dyrare milkostnad med tåget

91 kronor per mil är för mig en orimlig milkostnad. Jag vet inte ens vilken bil eller vilka tider med maxad trängselskatt jag ska kunna välja för att komma upp i motsvarande milkostnad, skriver signaturen Madeleine.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ska ta tåget med två barn från Lerum till Göteborg. En resa på 18 kilometer. Med billigaste betalningsalternativet blir detta en resa för 165 kronor. En milkostnad på 91 kronor. Hade jag åkt själv hade det blivit en milkostnad på 36 kronor.

Jag anser att ansvaret för klimatet ligger hos såväl individ som samhälle. Vi måste alla se över vad vi kan göra för ett hållbarare sätt att leva. I det här fallet kan jag inte låta bli att fundera på om samhället bidrar överhuvudtaget till att människor ska välja kollektivtrafiken? 91 kronor per mil är för mig en orimlig milkostnad. I det här fallet spelar inte förklaringar om zonsystem och periodkort och andra vanligt förekommande förklaringar någon roll, faktum kvarstår att våra politiker tycker detta är ett rimligt pris för individer att betala för att göra det klimatsmarta valet gällande resa. Jag vet inte ens vilken bil eller vilka tider med maxad trängselskatt jag ska kunna välja för att komma upp i motsvarande milkostnad?

Madeleine