Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför kostar de här bänkarna sex gånger mer än en vanlig bänk?, undrar insändarskribenten. Bild: Måns Langhjelm
Varför kostar de här bänkarna sex gånger mer än en vanlig bänk?, undrar insändarskribenten. Bild: Måns Langhjelm

Dyra pratbänkar är rent slöseri med skattepengar

All goda intentioner rättfärdigar inte på något vis detta enorma slöseri, skriver signaturen Bestulen göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ofta tänker jag på den tidigare socialdemokratiske socialministern Gustav Möller som tillskrivs citatet ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Hur relevant är detta för Göteborgs kommunstyrelse?

Jag läser (GP 4/1) att man har införskaffat ”pratbänkar”. Bänkar som ska vara extra bekväma och uppmuntra till ”att prata med en främling”. I och för sig ett vällovligt syfte. Men varför kostar de här bänkarna sex gånger mer än en vanlig bänk? Enligt GP är skillnaden 25 871 kontra runt 4 000 kronor per styck. Varför så stor prisskillnad? Hur har man gjort denna upphandling?

LÄS MER: Det vill politikerna i Göteborg göra med Ullevi

För mig verkar detta vara fullständigt omdömeslöst och uppvisar likgiltighet för att det är andras (vi skattebetalare) pengar man hanterar. Dessutom strider det mot policyn om enhetlighet för att hålla nere underhållskostnader och lagerhållning.

Äldrekommunalrådet Elisabet Lann (KD) säger att: ”Jag tror det gör gott för vårt samhälle på ett sätt som inte går att prissätta” och ”Huruvida pratbänkarna är värda sitt pris beror på hur de används”.

Alla goda intentioner rättfärdigar inte på något vis detta, relativt sett, enorma slöseri. Ansvariga bör skämmas och avgå utan ersättning.

Bestulen göteborgare

LÄS MER: Hemtjänstanställda misstänks för fusk – utsattas hjälp uteblev

LÄS MER: Ny studie: nya centralbadet klart tidigast 2029

LÄS MER: Göteborgarna vet inte vem Jonas Attenius (S) är