Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Varifrån kommer driften att vilja kissa på en kvinna eller stoppa könsorganet lite här och där?, frågar sig insändarskribenten.
Varifrån kommer driften att vilja kissa på en kvinna eller stoppa könsorganet lite här och där?, frågar sig insändarskribenten.

Det vänder sig i magen

GP:s granskning "Systrar" sätter fingret på den stora frågan – hur ska vi göra med killarnas snedvridna bild av sex?, skriver "Mamma till två döttrar".

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag startade min dag i fåtöljen med GP och en kopp kaffe. Sitter kvar med en ilska inombords och en klump i magen. GP:s granskning om utsatta flickor berörde starkt. Det vänder sig i magen och man påminns om vad det är dags att prata med sina döttrar om. Tack för att ni lyfter fram detta!

Jag blir arg över hur män och deras könsorgan styr och hur pengar får bidra till att flickor utsätter sig för dessa förnedrande upplevelser. Men samtidigt så väcks det andra tankar. Det finns fler killar, yngre och äldre män som har samma uppfattning om sex som dessa i artikeln och som utövar sina ”konster” på kvinnor i hemmet och på andra platser i nya och gamla relationer.

Jag blir arg över hur män och deras könsorgan styr och hur pengar får bidra till att flickor utsätter sig för dessa förnedrande upplevelser.

Kvinnors kroppar har nyttjats i alla tider, och vi låter det fortgå. Så när ska det få ett slut? Vad kan vi göra för att stärka flickor att lyssna till och bestämma över sin egen kropp? Det är EN fråga, och oftast det vi pratar om. Så jag vill fokusera mer på: vad gör vi med killarna? Hur pratar vi med dem? För det är ju HÄR vi måste börja! Varifrån kommer driften att vilja kissa på en kvinna eller stoppa könsorganet lite här och där? Killars ” fantasier” är bra märkliga. Behandlingen oerhört kränkande! Och flera av oss har mött dem. Vad handlar sex om egentligen? Vi föddes lika in i den här världen. Sex handlar om en gemenskap. Det är något fint, inget maktutövande!

När skolorna kommer igång igen uppmuntrar jag att man samtalar kring detta på högstadieskolor och gymnasier. Jag kommer att prata om dessa artiklar med mina flickor. Gör det du också, både med söner och döttrar.

”Mamma till två döttrar”