Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Socialminister Lena Hallengren (S) under en pressträff.  Bild: Claudio Bresciani/TT
Socialminister Lena Hallengren (S) under en pressträff. Bild: Claudio Bresciani/TT

Det låter så bra!

Det är år av neddragningar som givit denna akuta situation och i detta läge lägger myndighetspersoner ytterligare uppgifter på kommuner och landsting, skriver signaturen Maj53.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: fria[email protected]

På presskonferens efter presskonferens får vi höra hur bra allt ska vara. Alla ska känna trygghet, alla äldre ska få hjälp mot värmen, alla som lever i utsatta relationer ska få hjälp, alla ska få vård, med mera. Vi får också höra hur myndigheter gjort utbildningar digitalt, tillverkat checklistor, broschyrer och affischer. Allt detta gör de för att kommuner och regioner ska kunna leva upp till det idealläge som myndighetspersonerna beskriver. Efter alla fina ord och uppmaningar ska kommuner och regioner göra allt detta.

Redan nu går socialtjänst och äldrevård på knäna. Personal saknas. Inom sjukvården är det samma sak. Det är år av neddragningar som givit denna akuta situation och i detta läge lägger myndighetspersoner ytterligare uppgifter på kommuner och landsting.

Och som alltid utan att finansiera alla de påbud myndigheterna ställt upp och lagt på toppen av alla andra uppgifter.

Maj53