Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det handlar om social orättvisa

Förstår ni på allvar inte att det handlar om social orättvisa? Om infrastruktur i stad och landsbygd och inkomstnivåer? skriver Maria Danielsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hej alla insändarskribenter som vinklar sina inlägg om bensinupproret mot att det är ignorant mot miljöfrågor.

Förstår ni på allvar inte att det handlar om social orättvisa? Om infrastruktur i stad och landsbygd och inkomstnivåer?

Om man höjer bensinskatten måste man, om man är seriös politiker, även ge bidrag / avdrag till dem som inte har tillgång till kollektivtrafik eller måste ha bil på grund av handikapp. Har ni tänkt på dem? Lägg till att någon tjänar 17 000 brutto i månaden eller lägre och se hur mycket som blir kvar.

Förmodligen har de människor som är med i bensinupproret varierande bakgrund. Och jag hoppas verkligen att det största skälet är att det höga bensinpriset gör att man blir mer utsatt ekonomiskt och isolerad och inte på grund av egoism; att man inte orkar åka kommunalt eller vill ha det bekvämt med bil. Det är en annan sak.

Jag tycker svenskar (och folk i Västvärlden överhuvud taget) ska bli lite mer förstående för olika slags livssituationer och människor. Det börjar bli väldigt trångsyn och är allt vanligare att ställa grupper mot varandra och sätta sig själv i bättre dager. De ansvariga är politikerna. Inga andra.

Maria Danielsson