Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg har halkat ner i botten i de flesta mätningar, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg
Göteborg har halkat ner i botten i de flesta mätningar, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg

Det finns ingenting att fira i Göteborg

Det är en skymf mot Göteborgs invånare att våra politiker envist framhärdar att använda våra skattepengar till ett jubileum nästa år, skriver Kerstin Lidbeck.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I GP 2/6 läser vi att Västlänkens två stationer blir 100 miljoner dyrare än beräknat. En normal fördyring, enligt regionstyrelsens ordförande, Johnny Magnusson, (M) som fortsätter att kämpa för Göran Johanssons (S) dröm om en tunnel till Järntorget. Trots alla bevis som finns om den uteblivna nyttan och bevisade skadeverkningar!

På samma sida läser vi att arbetet med det planerade jubileumsbadet i Frihamnen, avbryts, det finns inte tillräckligt med pengar för att genomföra byggnationen. Att det även saknas pengar till skolor och förskolor och äldreboenden, att pengar till älskad kultur, försvinner, vet vi sedan tidigare. Lite längre fram i GP kan vi läsa att Göteborg officiellt befinner sig i en lågkonjunktur. Göteborg har halkat ner i botten i de flesta mätningar. Det är en skymf mot Göteborgs invånare att våra politiker envist framhärdar att använda våra skattepengar till ett jubileum nästa år! Det finns ingenting att fira i Göteborg och det beror inte på krig eller pandemi, utan på en katastrofal politisk ledning med en ekonomi i fritt fall.

Kerstin Lidbeck

LÄS MER: Två Västlänken-stationer fördyrade med 100 miljoner kronor

LÄS MER: Arbetet med nya badet i Frihamnen avbryts