Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är Rumänien som ska skämmas

Rumänien får EU-miljarder till gagn för landets fattiga och romer. Men ytterst lite görs. Det, om något, är skamligt, skriver signaturen Peter.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Lasse, 7/2 och Aaron Israelson, GP Debatt, 7/2

Nej, det är inte ett ”Skamligt förbud” Lasse, eller att ”Tiggeriförbudet är en skam för Kungsbacka”, som Aaron Israelson skriver under GP Debatt 7/2. Speciellt inte om man betänker att EU faktiskt budgeterat, reserverat och utbetalat gigantiska bidrag till gagn för Rumäniens fattiga och romer. Har Israelson totalt missat detta faktum?

Låt mig påminna om att landet mellan 2014 och 2020 fått och erbjudits 336 miljarder kronor (31 miljarder Euro) i EU-stöd. Endast runt en tredjedel har plockats ut och av den tredjedelen har endast en bråkdel, enligt uppgift, kommit romerna till del. Varför? Korruption och politisk ovilja i landet är väl tyvärr det givna svaret. Det är skamligt!

Inte ens en upprörd före detta EU-minister som Brigitta Ohlsson (L) lyckades för länge sedan lösa problemet med Rumäniens ovilja att hjälpa sina romer på plats.

Det är till den rumänska regimen ni skall rikta uppmaningen om att känna skam. Rumänien är faktiskt också ett rikt land med sina naturtillgångar, men som inte utnyttjar sina resurser för hjälp till sina egna medborgare. Det är däremot en stor skamkänsla för dem som är fattiga och behöver sitta och tigga på gator och torg. Urdåligt, Rumänien.

Peter