Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om ett år är det upp till bevis för vederbörande själv att visa hur man kan ”trollbinda väljarna med sitt partis budskap”, skriver insändaren. Bild: Henrik Montgomery/TT
Om ett år är det upp till bevis för vederbörande själv att visa hur man kan ”trollbinda väljarna med sitt partis budskap”, skriver insändaren. Bild: Henrik Montgomery/TT

Det är personalen som håller skolan uppe

Hur ska EN lärare här klara alla elevers behov, skriver Tommy S.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ansvariga politiker i Göteborg upprepar samma mantra om och om igen, ”vi har aldrig satsat så många skattekronor på skolan som i dag”. Tyvärr ekar de orden lika tomt som det gör i Scandinavium och Ullevi i dessa pandemitider.

Ta bara kommunens högste skolansvarige politiker och hans uttalanden om rektorer att ”håll budget annars blir ni inte långvarig som rektor” eller till lärarna att ”de ska kunna trollbinda och hålla ordning på en klass med 25–30 barn”. Han ger här en tydlig signal vem som bestämmer och vad som är viktigast i skolans värld, nämligen BUDGETEN.

Om ett år är det upp till bevis för vederbörande själv att visa hur man kan ”trollbinda väljarna med sitt partis budskap”. Jag säger bara, lycka till.

Det som de facto håller skolan uppe i dag är all skolpersonals personliga engagemang över varje elev trots en hög arbetsbelastning

Det som de facto håller skolan uppe i dag är all skolpersonals personliga engagemang över varje elev trots en hög arbetsbelastning, dokumentationskrav och så vidare. I dag kan det finnas klasser med 25 elever varav 4, 5, 6 av dessa är i behov av extra hjälp. Hur ska EN lärare här klara alla elevers behov?

Till detta tillkommer skolförvaltningens omorganisation med en bantning av antalet rektorer från 180 till 76. Vad blir konsekvensen av detta för verksamheten?

För att få Göteborgs kommuns skolpolitik att vara på prispallen över en av Sveriges bästa skolor så krävs det, förutom en stark politisk och ekonomisk vilja, mycket kunskap om skolans behov och fingertoppskänsla för att komma dit. Det parti som presenterar en skolpolitik för Göteborg värt namnet kommer ”trollbinda många väljare” inför valet 2022.

I dagarna presenteras även Göteborgs stads medarbetarenkät för de anställda inom kommunen. Det vore ytterst intressant att få veta vilket förtroendekapital och vilket budskap som all personal inom skolan har att förmedla till alla politiker samt till skolförvaltningens chefer och tjänstemän.

Tommy S

LÄS MER: Stor oro kring missad skolgång under corona

LÄS MER: Lärarbarn väljer bort skolan