Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stängningen av Liseberg resulterar i fritt fall för hotellen, menar insändarskribenten. Bild: Thomas Johansson/TT

Det är inte karusellerna på Liseberg som snurrar

Regeringen måste nu ta sitt ansvar och se till så nöjesparken kan öppna. Ett beslut som skapar arbetstillfällen för hundratals människor och hjälper en hårt sargad hotellnäring, skriver Markus Oddestad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nöjesparken Liseberg är den enskilt största reseanledningen till Göteborg. Ett öppet Liseberg genererar en ekonomisk effekt på restauranger, shopping och hotell på mer än 3,5 miljarder kronor.

I föreningen Göteborgshotellen är flertalet av Göteborgs mindre och medelstora hotell medlemmar och tillsammans har vi en kapacitet på över 4000 rum. De flesta är privatägda, ingår inte i någon hotellkedja utan står helt på egna ben.

För hotellnäringen i Göteborg har ett stängt Liseberg fått katastrofala följder. Flera av medlemmarna i Göteborgshotellen har tappat över 80 procent av sin beläggning. Istället för att hälsa 85 gäster välkomna till Göteborg har man bara fått säga välkommen till fyra.

Göteborg behöver ett öppet Liseberg.

För någon vecka sedan kom beskedet att Liseberg inte kommer att öppna i höst och det är ytterst tveksamt om de kommer att få öppna upp inför jul. Det innebär att Haloween-satsningen uteblir liksom eventuellt Jul på Liseberg – ett fantastiskt arrangemang, som gett mycket positiva resultat i besöksnäringen. Detta är perioder på året som tidigare varit tuffa för hotellen men som genom ett bra samarbete resulterat i ett ökat antal besökare i staden.

Göteborg behöver ett öppet Liseberg.

Regeringen måste nu ta sitt ansvar och se till så nöjesparken kan öppna. Ett beslut som skapar arbetstillfällen för hundratals människor och hjälper en hårt sargad hotellnäring. Stängningen resulterar i fritt fall för hotellen. Det finns mycket bättre sätt uppleva fritt fall inne på Liseberg. Vågar man inte, kan man sätta sig i en karusell, låta huvudet vara still och låta karusellen och ekonomin snurra.

Markus Oddestad, ordförande Föreningen Göteborgshotellen

LÄS MER: Efter förseningen av Valkyria – Lisebergs miljontvist går till domstol