Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är mest ovaccinerade som nu hamnar på iva, understryker insändarskribenten.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Det är mest ovaccinerade som nu hamnar på iva, understryker insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det är de ovaccinerade som är respektlösa

Vi förväntar oss nu att du står upp för vården och dina medmänniskor och går och vaccinerar dig, skriver signaturen Ö.B.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

10/10 Varför så upprörda över de ovaccinerade?

Du tycker alltså att de vaccinerade är ansvarslösa och att de ovaccinerade tar sitt ansvar eftersom de, enligt dig, inte festar (som alla vaccinerade tydligen gör) utan stannar hemma och sköter sig. Detta låter som ogrundade åsikter som pekar ut vaccinerade som ansvarslösa trots att det är de som verkligen tagit sitt ansvar genom att vaccinera sig.

De ovaccinerade följer ju inte ens rekommendationen att vaccinera sig så varför skulle de följa några andra rekommendationer från Folkhälsomyndigheten? Det du säger stämmer dessutom dåligt med det faktum att det är mest ovaccinerade som i dag blir sjuka, hamnar på iva och även avlider på grund av corona.

LÄS MER: Forskare: Så lite krävs för att övertyga svenskar att vaccinera sig

Ovaccinerade saknar respekt för sjukdomen, vårdpersonal och sina medmänniskor och hjälper viruset att fortsätta sprida sig och skapa nya farliga mutationer.

Flera miljoner människor runt om i världen har vaccinerats så du kan sluta betrakta dig som ett testobjekt. Vi har tagit det ansvaret för dig och förväntar oss nu att du står upp för vården och dina medmänniskor och går och vaccinerar dig. För det är du som är ansvarslös.

B.Ö.

LÄS MER: Tegnell om dödsfallen: Vi ligger på en platå

LÄS MER: Finland pausar också Moderna-vaccin för unga