Den sjuka klädindustrin

Vi blundar hårt för alla baksidor med våran överkonsumtion av kläder. Däremot tjatas det flitigt om plast och kött, skriver signaturen Kerstin H.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Replik till Medelålders vit man, 1/10

Äntligen någon som tar upp den ”sjuka” klädindustrin. Denna massproduktion av kläder som vi ej behöver, nya kollektioner översvämmar klädaffärerna varje årstid.

De flesta människor har överfullt i sina garderober. Second hand-affärer har överfullt.

Vad händer med alla kläder som inte blir sålda!?

De människor som producerar de flesta kläder, vad har de för arbetsvillkor och levnadsförhållanden?!

Hur påverkas dessa produktionsländer av klädindustrins utsläpp i luft och vatten? Det är så cyniskt!

Sedan ska kläderna transporteras på fartyg långa vägar, hur bra är detta för miljön?

Svaren på frågorna ovan bör de flesta känna till, men blundar för. Det gör ju även politikerna och andra som försöker påverka oss, det tjatas om att vi ska äta mindre kött och helst ej använda plastpåsar då vi handlar. Som om det vore det viktigaste och mest betydelsefulla för att rädda planeten.

ANNONS

Kerstin H

-53

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS