Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Erlend Aas
Bild: Erlend Aas

Dela ut larm till eleverna

När inte samhället klarar att få bukt med ungdomsrånen är det upp till medborgarna att försöka skydda sig, skriver Thomas Glücksman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I det nya Sverige måste vi nog vänja oss vid såväl skjutningar, sprängningar som rån. Nu senast har barn i Hovås drabbats.

Då inte samhället har effektiva medel att få bukt med dessa utmaningar (egentligen skall det kallas för problem, men det ordet har vår statsminister bytt ut i officiella sammanhang) är det upp till den enskilde medborgaren att försöka skydda sig.

I Hovås där främmande ungdomsgäng börjat råna skolungdomar på allt från mobiler, plånböcker till märkeskläder, har skolan svarat med att anställa en vakt från Securitas i den gångtunnel där rånen skett till en kostnad av cirka femtusen kronor per dag.

Det är förmodligen en lösning man inte kommer att ha råd med särskilt länge.

I stället borde skolan kanske överväga en mer långsiktig lösning genom att dela ut larm till samtliga elever, viket förmodligen skulle få till resultat att skolpersonal snabbt kan larma polis men också att de besökande ungdomarna skräms iväg.

Ett dylikt larm som ger ifrån sig ett öronbedövande ljud skulle sannolikt kosta mindre än vakten kostar för två skolveckor…

Thomas Glücksman