Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag och många med mig ser inte Centern som det enda borgerliga partiet med hjärta. Tvärtom, skriver insändarskribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Jag och många med mig ser inte Centern som det enda borgerliga partiet med hjärta. Tvärtom, skriver insändarskribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

De borgerliga ställer krav för att de bryr sig

Det finns en stor portion hjärtlöshet i den kravlösa godhet som förekommer i debatten, skriver signaturen MrG i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

17/9 Finns endast ett borgerligt parti med hjärta

Det råder absolut ingen tvekan om att vi relativt sett mår bra i Sverige och vi borde kunna både ta klimatkrisen på allvar, hjälpa flyktingar och ge ett högt bistånd. Där är jag helt enig med Torslandabo. Men det finns en stort mått av “godhetsknarkande” när hen skriver om att söka ett parti som leder med hjärtat.

I min värld finns det nämligen en stor portion hjärtlöshet i den kravlösa godhet som förekommer i debatten, både från Centern och den rödgröna sidan. Det finns nämligen ingen motsättning mellan att vara god och ställa krav. Jag skulle kunna ta det ett steg längre och säga det är elakt att inte ställa krav.

Att kalla något ett krav kanske är ett för kontroversiellt ord i dagens Sverige. Vi kanske borde kalla det förväntningar. Att bli svensk medborgare och en del av det svenska samhället kommer med förväntningar. Om vi kunde prata om vad vi har för förväntningar på varandra, inte minst nyanlända, skulle vi kanske kunna undvika skyttegravskriget mellan “goda” och “onda”.

Tänk vad skönt det hade varit! Och nej, jag och många med mig ser alltså inte Centern som det enda borgerliga partiet med hjärta. Tvärtom.

MrG

LÄS OCKSÅ: Jimmie Åkesson har alla trumf på hand

LÄS OCKSÅ: M-ledaren får försöka bilda regering

LÄS OCKSÅ: M och KD segrar – men förlusterna är större