Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Martin Meissner
Bild: Martin Meissner

Dam-VM i spelet naturlig sak för sonen

Vi är en helt vanligt familj i Sverige 2019 som inte på något sätt är fast i genusträsket eller använder ord som hen i vår vardag utan helt enkelt applicerar en vardagsjämställdhet fri från pekpinnar och förmaningar där handlingar är viktigare än teori, skriver Erik A Karlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

När den 8-årige sonen och hans kompis sätter sig för att spela FIFA 19 så bestämmer de sig direkt för att spela "VM-final" mellan Sverige och Norge. Först efteråt reflekterade jag att de valt pågående VM i Frankrike, och för dem var det den naturligaste saken i världen att göra.

Det glädjer ett pappa- och mammahjärta och är ett kvitto på lyckad uppfostran. Tilläggas skall att vi är en helt vanligt familj i Sverige 2019 som inte på något sätt är fast i genusträsket eller använder ord som hen i vår vardag utan helt enkelt applicerar en vardagsjämställdhet fri från pekpinnar och förmaningar där handlingar är viktigare än teori.

Erik A Karlsson