Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nu tycker jag det är dags för dem under 40 år att stanna hemma, menar insändarskribenten. Bild: Robin Aron
Nu tycker jag det är dags för dem under 40 år att stanna hemma, menar insändarskribenten. Bild: Robin Aron

Dags för de yngre att isolera sig

Unga familjer med stora barnvagnar går gärna i bredd och tar upp hela trottoaren, cyklister flyger förbi utan att man hinner gå åt sidan och joggare frustar och fräser utan tanke på annat än sig själva, skriver Camilla Gharbi.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

När jag rör mig ute på gatorna i Göteborg, så slår det mig hur dåliga många är på att hålla avstånd. Jag som är 70+ väjer undan, kliver ut på gatan eller på cykelbanan, när jag möter yngre människor. Många verkar inte alls bry sig om de rekommendationer som gäller och uppträder väldigt ignorant och nonchalant.

Unga familjer med stora barnvagnar går gärna i bredd och tar upp hela trottoaren, cyklister flyger förbi utan att man hinner gå åt sidan och joggare frustar och fräser utan tanke på annat än sig själva. Nu tycker jag det är dags för dem under 40 år att stanna hemma! Det är de som sprider smittan så att vi aldrig blir av med covid-19. Studentfester och krogbesök. Det är de senaste smittkällorna. Nu är de dags för det yngre generationerna att isolera sig!

Dessutom kunde det finnas mer information ute i samhället om vikten av att hålla avstånd och varför inte varnings-sms till mobilerna?

Det är inte bara äldre som blir sjuka i covid-19 utan även många yngre och det kan ta mer än åtta veckor att bli återställd, något att tänka på!

Camilla Gharbi