I en debattartikel i GP föreslår Liberalerna att aborträtten ska skyddas i grundlagen.
I en debattartikel i GP föreslår Liberalerna att aborträtten ska skyddas i grundlagen. Bild: Gorm Kallestad/TT

Dags att skydda ett nytänt liv!

Jag glömmer aldrig när jag som ung nybörjare tvingades assistera vid aborter, skriver signaturen ”Barnmorska”.

ANNONS

Återigen en artikel om att det är dags att skydda aborträtten (GP Debatt 21/10). Tänk om man en enda gång kunde få läsa: Dags att skydda ett nytänt liv!

När ska man fatta att ett tänt liv, hur fysiskt litet det än må vara, innehåller allt som en människa har? Det är bara en fråga om utveckling. En grotesk jämförelse: en ettåring som inte ens kan gå eller prata borde väl inte räknas som en fullvärdig människa?

Jag har arbetat inom kvinnosjukvården mesta delen av mitt liv och glömmer aldrig när jag som ung nybörjare tvingades assistera vid aborter och grät när jag såg den lilla, lilla människan kastas bort.

ANNONS

Jodå, jag vet att det inte är enkelt, men varför ska man skygga för det svåra? Dags att skydda livet i grundlagen!

Barnmorska

LÄS MER:Bred majoritet för ändring av abortlagen

LÄS MER:Celina Escher debuterar med dokumentär om aborträtt

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS