Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Dags att begränsa ensamresor i bil

Det finns egentligen inget försvar till varför vi ska förflytta en person på cirka 80 kg i ett cirka 1500 kg tungt fordon, skriver signaturen Allt väl.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kunde inte undgå att ställa mig på Säröleden 2019-06-14 kl 09.15 för att pröva min tes: misstänker att cirka 90 procent av alla bilresor görs av en resande, det vill säga man åker ensam i sin bil utan passagerare. Mycket riktigt, efter 10 minuter hade 120 bilar passerat och i 19 av dem var det fler än en i bilen, det vill säga 86 procent av alla bilar åker omkring med en person i dem.

Beträffande klimatpåverkan, när ska vi förbjuda eller åtminstone begränsa ensamresor i bil? En enkel åtgärd som skulle spara klimatet och får ner ljudnivån i Göteborg avsevärt. Börjar dock inse att människor överlag är för lata och bekväma för att gå till sig själv och bidra till förändringar likt ovan förslag, för det finns egentligen inget försvar till varför vi ska förflytta en person på cirka 80 kg i ett cirka 1500 kg tungt fordon!

Allt väl