Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GOLF GOLFSPELARE GOLFBOLL GOLFBANA GREEN SKUGGA GRÖN FLAGGA (BB)
GOLF GOLFSPELARE GOLFBOLL GOLFBANA GREEN SKUGGA GRÖN FLAGGA (BB)

Dagens golf lider av åldersrelaterad stagnation

Framtidens golfspel ska endast ta ett par timmar. Ändra standardnormen för golf från nuvarande 18 hål till 12 hål, skriver Sven-Åke Runelid

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Dagens golf lider av åldersrelaterad stagnation. Det är dags att göra en modern variant av en sport som gått i stå och möta morgondagens golfare med en ny totalrenoverad version.

Nya generationer kräver nya grepp, även om det tar emot i många konservativa hjärtan. Framtidens golfspel ska endast ta ett par timmar att utöva i normalfallen. Börja med att ändra standardnormen för golf från nuvarande 18 hål till 12 hål och utgå från detta som grund för allt golfspel.

De flesta sporter söker nya attraktivare lösningar för att öka intresset. Golf borde inte vara något undantag och ett nytänkande kan ge ett uppsving in i framtiden. Kom ihåg att den första tävlingen i The Open på Prestwick 1860 spelades på en 12-hålsbana, så det går att ändra även om det tar några hundra år varje gång.

Sven-Åke Runelid

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta inför British Open