Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Dåligt uppförande av hockeykillar

Det är mycket oroväckande att pojkar som utövar en mansdominerad idrott konsekvent tillåts bete sig illa mot och kränka flickor som utövar en kvinnodominerad idrott utan att hockeyklubbens ledare agerar, skriver signaturen HEL.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är nästan tyst i ishallen, trots att lite drygt 30 konståkare är på isen. Klockan är kvart i fyra en torsdagseftermiddag och det är fem minuter kvar av träningen. Dörren till spelargången sparkas upp och in dundrar ett hockeylag med killar i åtta till nioårsåldern. Killarna sparkar och slår på plexiglas och sarg. De skriker åt konståkarna att gå av isen, att det är deras is. De applåderar och tjoar när någon av tjejerna ramlar. Någon spottar på isen och en annan försöker peta på en av konståkarna med sin klubba.

Jag förväntar mig att någon av hockeyföräldrarna eller ledarna ska tillrättavisa spelarna, men ingen reagerar. Efter en stund utbrister en av ledarna leende: Killar, skojar ni lite med tjejerna?!

På kortsidan i hallen hänger stora bilder på hockeyklubbens damlag. Detta damlag är en anledning till att klubben får ett mycket generöst föreningsbidrag från Göteborgs stad. Det rimmar mycket illa med juniorspelarnas uppträdande mot andra idrottsutövare.

Den ovan beskrivna händelsen är inte ett enstaka fall av osportsligt beteende utan mer en osund kultur i föreningen. Det är mycket oroväckande att pojkar som utövar en mansdominerad idrott konsekvent tillåts bete sig illa mot och kränka flickor som utövar en kvinnodominerad idrott utan att hockeyklubbens ledare agerar.

HEL