Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christine Olsson/TT
Bild: Christine Olsson/TT

Därför växer SD bland äldre

Det känns som att en klart växande andel av reflekterande mogna människor av båda könen uttrycker allt starkare sympatier och stöd för SD, skriver Lars G Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är pensionär sedan tretton år. Umgås alltså mest med människor i min egen åldersgrupp och till stor del med liknande bakgrund.

Jag är politiskt intresserad och mycket intresserad av samhällets utveckling.

Jag är analytiker i professionen (IT). Aldrig varit partipolitiskt knuten. Samtliga partier anser jag vara alltför populistiska i sin framtoning.

Jag har i min omgivning upptäckt att en allt större andel av mina jämnåriga börjar låta mycket som sympatisörer till Sverigedemokraterna. Det känns som att en klart växande andel av reflekterande mogna människor av båda könen uttrycker allt starkare sympatier och stöd för SD. Jag tror att detta beror på att de känner sig alltmer övergivna av de traditionella partierna, vilka lämnat sina eventuella ideologiska bakgrunder och i stället utvecklar sin politiskt korrekta populism!

Partierna har ju i dag ingen medlemskader utanför de relativt få politiskt aktiva vilka är avlönade av skattemedel. Dessutom sker den mesta debatt mellan olika lobbyorganisationers medierepresentanter och deras kollegor inom media! Till och med statsministern liknar en talande docka.

Vi i min åldersgrupp verkar sakna riktigt ideellt grundade, hederliga politiker liknande dem vi växte upp med på 50- och 60-talen, som inte maximerade sin egen försörjning och pension och som inte ingick i politiska adelsfamiljer.

Lars G Andersson