Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Därför kostar inte ny bussfärg extra

Att lackera bussar innebär visserligen alltid en kostnad, men inte i detta fall, skriver Henrik Kjellberg, Västtrafik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Henrik Nordhammar, 7/3

Tack för att du hör av dig med dina funderingar kring den nya färgen på bussarna.

Att lackera bussar innebär visserligen alltid en kostnad, precis som övrigt underhåll av fordonen. Men som du skriver sker lackeringen just vid avtalsförnyelser där det i de flesta fall handlar om helt nyinköpta bussar som då får vår nya färgsättning. I enstaka fall handlar det om äldre bussar som behöver genomgå större underhåll inför den nya trafikstarten och då ändå behöver lackeras om. Olika avtal förnyas vid olika tidpunkter så det här arbetet kommer löpa över flera år framöver.

Omgörningen till den nya färgen görs alltså inom ramen för våra ordinarie upphandlingar, därför säger vi att det inte innebär någon extra kostnad för varken Västtrafik eller våra partnerföretag.

Eftersom Västtrafik till hälften finansieras av era skattepengar förstår vi att sättet vi använder medlen på ska anses relevant och försvarligt. Därför välkomnar vi alla synpunkter och frågor på hur vi förvaltar de pengarna.

Henrik Kjellberg

Västtrafik