Med tanke på att spårvagnarna i Göteborg och Mölndal varje dygn transporterar ett par hundra tusen passagerare är det extremt få platser som tas bort, skriver insändaren.
Med tanke på att spårvagnarna i Göteborg och Mölndal varje dygn transporterar ett par hundra tusen passagerare är det extremt få platser som tas bort, skriver insändaren. Bild: Stefan Berg

Därför är det ibland större avspärrningar på spårvagnen

Spårvagnarna transporterar ett par hundra tusen passagerare varje dygn och det är extremt få platser som tas bort, skriver Johan Kanmert, arbetsmiljöansvarig Kommunal Väst och skyddsombud, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Replik

7/3 För stor avspärrning på spårvagnen

När utökad avspärrning förekommer är på grund av att spårvagnsförare som precis gått igenom utbildningen har med sig en mer erfaren spårvagnsförare som stöd under de första dagarna, och den ska kunna ha en sittplats utan riskera att exponeras för ett potentiellt livsfarligt virus. Detta regleras i arbetsmiljölagstiftningen.

Utökade avspärrningar förekommer i mycket begränsad omfattning, runt 100 extra platser om dagen spärras av jämfört med den vanliga avspärrningen, och detta ska delas med två eftersom rekommendationen är att varannan sittplats ska lämnas tom.

Med tanke på att spårvagnarna i Göteborg och Mölndal varje dygn transporterar ett par hundra tusen passagerare är det extremt få platser som tas bort.

ANNONS

De flesta ser fram mot den dag WHO förklarar att pandemin är över och då kan framdörrarna öppnas igen. Tyvärr är vi inte där än.

Johan Kanmert, arbetsmiljöansvarig sektion Trafik i Kommunal Väst och skyddsombud på Göteborgs Spårvägar

LÄS MER:Västtrafik börjar öppna bussarnas framdörrar

LÄS MER:Kritik mot Västtrafik: Skyddsglas kan bli trafikfara

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS