Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med tanke på hur många cyklister kör är det inte märkligt att cykelolyckor ökar, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Bjarnefors
Med tanke på hur många cyklister kör är det inte märkligt att cykelolyckor ökar, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Bjarnefors

Cyklister är ett gissel i trafiken

Värst är män i lycra och cykel med bockstyre (som tror att de är med i Tour de France) och tanter på elcyklar, skriver signaturen Matte.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Medan exempelvis bilister inser att de måste rätta sig efter övrig trafik lever cyklisterna i sin egen värld och tror att just de har företräde framför alla andra. Företräde framför bilar, de som går och övriga som cyklar.

Är det många cyklister samtidigt på cykelbanan och karavan uppstår anpassar sig inte cyklisterna efter varandra utan de ska cykla om och flänger sig ut i såväl motgående cykelbana som på gångbana där de åker slalom mellan de som promenerar.

”Bygg bättre cykelbanor” brukar cyklisterna skrävla. Det finns jättefina cykelbanor, men de leder in till staden. Inne i city kan vi inte skapa barriärer av cykelbanor, utan det är cyklisterna som måste anpassa sig. Till exempel genom att minska sin hastighet.

Värst är män i lycra och cykel med bockstyre (som tror att de är med i Tour de France) och tanter på elcyklar som fartblinda kryssar sig runt övriga, på både gång- och cykelbanor, med farthållaren på högsta nivå.

Det är inte märkligt att cykelolyckor ökar. Att vara trafikant innebär att man tar hänsyn till andra. Innan cyklisterna lär sig visa hänsyn och hyfs i trafiken är de ett gissel!

Matte

LÄS OCKSÅ: Poliskontroller av cyklister i centrala Göteborg

LÄS OCKSÅ: Ghost bikes hedrar omkomna cyklister i Göteborg

LÄS OCKSÅ: Ett trafikljus skulle ge säkrare cykling