Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Björn Olsson

Byt ut biffen mot en bönburgare

Ta chansen i sommar att äta växtbaserat för livets skull, skriver Jonas Norberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Solen, sommaren och semestern uppfyller Göteborg med en ljus och avspänd atmosfär. Utbudet av växtbaserad mat har under det senaste året blommat ut i affärer och på restauranger. Nu är stunden inne att byta ut biff mot bönburgare och grunda nya sunda gröna matvanor inför hösten.

Två tredjedelar av världens bestånd av vilda ryggradsdjur, räknat från år 1970, riskerar att vara borta om några få år, enligt WWF:s rapport “Living Planet”. Djurindustrin kräver enorma ytor för foderodlingar och betesmark. Den slukar livsmiljöerna för de vilda djuren.

Tänk på den havererande biologiska mångfalden och de stackars utnyttjade lantbruksdjuren. Ta chansen i sommar att äta växtbaserat för livets skull. Det är enkelt och fantastiskt gott!

Jonas Norberg