Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Liljewall arkitekter
Bild: Liljewall arkitekter

Bygg åt Göteborgs ungdomar i stället!

Varför inte skrota planerna på studentlägenheter och i stället bygga 500 lägenheter åt några av de tusentals unga i Göteborg som inget hellre vill än att flytta hemifrån, undrar signaturen Ego.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Så håller våra politiker återigen på att sälja ut delar av vår stad. Nu ska det byggas 500 studentlägenheter mittemot Chalmers huvudentré!

Varför inte skrota dessa planer och i stället bygga 500 lägenheter åt några av de tusentals unga i Göteborg som inget hellre vill än att flytta hemifrån? Politikerna borde skämmas över att ge bort ett så centralt läge åt någon annan än göteborgarna.

Om man nu dessutom vill skapa ett så kraftigt stilbrott mot den omgivande arkitekturen kan man väl i stället bygga dessa lägenheter på den stora öppna ytan framför Chalmers huvudentré och skapa en riktig port in mot Chalmers?

Eller, varför inte hålla byggnationen inom Chalmersområdet och ersätta de stora parkeringarna längs Sven Hultins gata eller Gibraltargatan med studentlägenheter? Bygg gärna dessa hus i en stil som är anpassad till den befintliga omgivande arkitekturen och utökar de nu nuvarande omgivningarna i stället för att ge oss fler egotrippade arkitekters så kallade landmärken!

Ego