Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lisa Thanner
Bild: Lisa Thanner

Bye-bye, Bokbussen

Vi som bor i Göteborgs utkanter mister i många fall den enda kommunala kulturverksamhet vi i dag nås av, skriver Claes Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Alliansens budget skapar kulturskymning i Säve. Nu försvinner en institution som funnits i decennier. Bokbussen slutar med sin öppna verksamhet. Den slutar komma 1 februari för att återuppstå som barnverksamhet till hösten.

Vi som bor i Göteborgs utkanter, som jag i Säve, men även i Lövgärdet, Askim, Olofstorp, Utby med flera mister i många fall den enda kommunala kulturverksamhet vi i dag nås av.

Nu kommer vi att tvingas åka, i vårt fall till Tuve med bil eller bussbyte. De som drabbas är de utan bil och de äldre och yngre som inte lika enkelt kan ta sig till andra bibliotek.

Bokbussen är en av få träffpunkter i vår stadsdel och är som alla bibliotek viktig för demokrati, information och underhållning.

Så, Göteborgs kulturpolitiker och förvaltning, jag uppmanar er: Tänk om!

Claes Olsson

Säve