Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Insändarskribenten besökte Nordstan. Butikerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Insändarskribenten besökte Nordstan. Butikerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Butikspersonalen höll inte avstånd

Det som gjorde mig oerhört upprörd var att personalen inte var bättre, skriver Ines Beck.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Var inne i Nordstan. Direkt när jag kom in i första butiken, kom en av butiksbiträdena rakt fram emot mig, stannade ungefär en halvmeter ifrån mig och utbrast ”välkommen!”. Jag blev oerhört chockad av detta, då det precis bredvid oss stod en skylt som uppmanade att hålla två meters avstånd.

Gick strax därefter vidare till annan butik. Denna var relativt folktom när jag kom, men efter en kort stund kom två stora ungdomsgäng. Dessa höll självfallet inte avstånd, utan trängde sig glatt förbi.

Det som gjorde mig oerhört upprörd var att personalen inte var bättre. De sträckte sig nonchalant över mig för att ta varor, trängde sig förbi, och sa absolut inte till de stökiga ungdomarna. En i personalen uppmanade till och med att stå tätare i kön, då hon tyckte att den var för utspridd. Här fanns det också skyltar som uppmanade att hålla avstånd, max 50 personer i butiken, samt markeringar i golvet.

Hur ska vi kunna hålla handeln i gång, samtidigt som smittan hålls nere, när personalen själva inte följer riktlinjerna som Folhälsomyndigheten har gått ut med?

Ines Beck

LÄS MER: Ofattbart med trängseln i Nordstan!

LÄS MER: Trängsel i Nordstan på Black Friday