Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Maja Kristin Nylander
Bild: Maja Kristin Nylander

Butikerna spär på matsvinnet

Tvinga inte kunderna att köpa mer än de vill ha, skriver signaturen Yvonne.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Erik Stenborg, 11/1

Jag är också irriterad på att butiker lockar oss att köpa två av en färskvara för lägre styckepris. Ofta behöver man inte det – i alla fall om man, som vi, bara är två i hushållet.

Ett exempel som gjorde mig riktigt arg var när jag handlade på Coop i Kungälv innan jul – behövde en citron och vill alltid köpa ekologiskt. Då ligger det fyra i en paket men de icke-ekologiska ligger styckevis.

"Vi får så mycket svinn om vi säljer de ekologiska citronerna styckevis"

När jag undrade varför fick jag till svar att "Vi får så mycket svinn om vi säljer de ekologiska citronerna styckevis". De går alltså inte åt.

Men, sa jag: "Då blir det alltså vi kunder som skall ha svinnet i stället?". Då borde väl butiken ta in färre citroner av de ekologiska? Och inte tvinga kunden att köpa för att sedan slänga.

Jag var så dum att jag köpte de fyra citronerna – och fick slänga två efter en vecka då jag inte hann använda dem. Ekologiska håller inte så länge ...

Yvonne