Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bussbälte funkar inte i praktiken

Så länge det inte finns någon bra lösning på fulla bussar och tidspress så ser jag ingen lösning på detta problem, skriver signaturen RES.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Micael Garderud, 22/3

Jag tillhör kategorin som inte använder bälte. Varför? Jag har under många år åkt expressbuss till och från arbetet. Oftast stående på motorvägen då den varit full, trots extrainsatta bussar. Kan jag stå utan bälte så kan jag även sitta utan.

Dessutom har jag vid ett tillfälle, då jag fick sitta, varit med om att nästan missa att komma av vid min hållplats. Damen bredvid mig var bältad och trots att jag sa att jag skulle av vid nästa stopp i god tid så lyckades hon knappt få av sig bältet i tid. Det var endast på grund av att andra passagerare gjorde chauffören uppmärksam på att jag skulle av som han väntade tills det löst sig.

Så länge det inte finns någon bra lösning på fulla bussar och tidspress så ser jag ingen lösning på detta problem. Däremot bältar jag mig alltid i bil och när jag åker långfärdsbuss.

RES