Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bullerfrågan ska utredas närmare

I fallet med Fixfabrikens tomt vid Vagnhallen så önskade vi bland annat utökade utredningar kring bullerfrågorna, skriver Jeanette Calissendorff, Göteborgs stad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Fundersam, 10/12

Du undrar om miljöförvaltningen funderat på och tagit hänsyn till bullret från spårvagnstrafiken vid Vagnhallen Majorna inför kommande bostäder där. Miljöförvaltningen ger stöd i miljö- och hälsofrågor i stadens arbete med stadsbyggnad och fysisk planering. Vi är även remissinstans och lämnar skriftliga bedömningar och synpunkter i olika skeden i planprocessen.

I Göteborg är det i slutändan byggnadsnämnden eller kommunfullmäktige som godkänner och antar nya detaljplaner utifrån egna sammanlagda bedömningar och avvägningar. De två detaljplanerna som du nämner i din insändare ligger i utsatta lägen med risk för störningar från närliggande verksamheter, där detta varit viktiga frågor i detaljplanearbetet. I fallet med Fixfabrikens tomt vid Vagnhallen så önskade vi bland annat utökade utredningar kring bullerfrågorna.

På kommunens webbplats goteborg.se kan man leta upp handlingarna där stadsbyggnadskontoret besvarat inkomna synpunkter. Våra yttranden i sin helhet kan man också få genom att höra av sig till oss.

Jeanette Calissendorff

enhetschef, miljöförvaltningen Göteborgs stad