Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är tråkigt att läsa om unga människor som inte håller avstånd och som svarar med glåpord när de blir tillsagda, tycker signaturen ”En tjej i 20-års åldern”. Bild: Naina Helén Jåma/TT
Det är tråkigt att läsa om unga människor som inte håller avstånd och som svarar med glåpord när de blir tillsagda, tycker signaturen ”En tjej i 20-års åldern”. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Budskap till alla ungdomar under coronapandemin

Vi yngre måste vara kloka och visa förståelse under coronapandemin. De äldre ska inte behöva be oss om att hålla avstånd, skriver signaturen ”En tjej i 20-årsåldern”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag har nu ett tag sett många insändare från 70-plusare om hur vi ungdomar inte visar hänsyn mot de äldre ute i samhället. Det gör mig riktigt arg att så många unga inte kan respektera att vi lever under en pandemi just nu.

Var är respekten och förståelsen mot de äldre? De äldre ska inte ens behöva be oss att flytta på oss ute, man kan såklart glömma reglerna men svara då inte snäsigt när de ber oss flytta på oss? Den äldre generationen vill såklart också kunna röra sig ute precis som oss yngre, varför ska dom behöva stanna hemma för att vi inte orkar anpassa oss?

Vi yngre måste ha mer förståelse och vara mer kloka, vi ska se upp till de äldre och vara måna om dem. Du vill väl inte att ett gäng ungdomar ska smitta din mormor eller morfar som eventuellt kan hamna på sjukhus? Gå inte i bredd på gångvägen, gå istället för att ta spårvagn om du kan, håll alltid avstånd var du än är.

Det är en speciell värld vi lever i nu, men det bästa vi kan göra är att respektera varandra under dessa jobbiga tider. Vem som helst kan bära på denna smittan, glöm inte det.

En tjej i 20-års åldern