Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Tomas Ohlsson
Bild: Tomas Ohlsson

Brister i arbetsmiljön på Volvo

Åtgärder för arbetsmiljön rapporteras men utförs inte.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag följer med intresse rapporter om arbetsmiljön på Volvo. Som närstående till en person som arbetar där har jag fått många beskrivningar av underlåtelser av åtgärder som borde göras men inte görs. Min uppmaning är att kontakta arbetsledare och fack. ”Vad tror du, klart vi gör men inget händer!” Det är hissar som varit ur bruk flera månader, brist på arbetsrotation, verktyg som inte fungerar optimalt vilket resulterar i märkliga kroppsställningar, med mera.

Skyddsombud borde på basis av vad jag hört stängt ner arbetet tills reparation utförts. Men man kommer undan genom att säga att material beställts.

Det är unga friska ungdomar som lockas av hög lön men till priset av sin hälsa. Såklart är det frivilligt att stanna eller gå. Men jag är förundrad att så allvarliga brister finns i ett som jag trodde modernt företag.

Huvudskyddsombud och arbetsgivare borde göra gemensam rond och tala med personalen på golvet och därmed ”runda” lokala fackföreträdare och arbetsledare. Det kan ju vara så att trycket uppifrån får till konsekvens att en osund tystnadskultur uppstår som riskerar att slå tillbaka på den arbetsmiljö arbetsgivaren faktiskt vill uppnå.

”Vill ha säker arbetsmiljö”