Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Frank Augstein
Bild: Frank Augstein

Brexit är en stor sorg

Jag sörjer Brexit, Storbritannien är vår största vän, skriver signaturen OlleR.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är så gammal att jag var med och handlade med Storbritannien redan på 60-talet och kommer väl ihåg när pundet föll från 14,50 till som lägst 6,50. Britterna tvingades stå på sina bara knän med krökt rygg och be att få komma in i EU. Inträdet skedde 1973 och Europa hjälpte till att få britterna på fötter igen. Landet var vid den tiden härjat av ständiga strejker och politisk oro.

Sedan kom Margaret Thatcher, hårda bud inrikes, Falklandskriget, och britterna rätade på ryggen och sa ”We can ...”. Sedan dess har de inte vänt sig om och titta bakåt.

Så kom Maastrichtfördraget och flera andra. Men Lissabonfördraget som undertecknades 2007 och trädde i kraft 2009 ledde till ökat motstånd till medlemskap, främst inom Tories, och så folkomröstningen 2016 om Brexit som nu har resulterat i ett utträde. Ett faktum som jag sörjer, för Storbritannien är vår största vän.

OlleR