Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JESSICA GOW / TT
Bild: JESSICA GOW / TT

Bortdribblad i vården

Undrar varför en sköterska på Jourcentralen kan skriva ut mitt läkemedel utan att min journal finns där, men inte sköterskan på min vårdcentral som känner mig väl, skriver signaturen BLO.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Fick häromdagen hög feber. Kände igen symtomen sedan tidigare. Kontaktade 1177 som hänvisade mig till min vårdcentral i Hisings Kärra som har öppet till 17.00.

Besökte vårdcentralens sjuksköterska mellan 16.00-16.30 för att få hjälp med mina återkommande besvär. Är känd patient sedan flera år och har min journal där som visar min sjukdomshistoria och vad jag behöver för läkemedel vid akuta behov. Trots detta kunde man inte ge det recept jag behövde.

Fanns ingen läkare på plats eller vad? Finns ej full bemanning till klockan 17.00? Om inte varför?

Sköterskan gav mig information att besöka Jourcentralen Hisingen vilket jag gjorde. När det blev min tur var det en distriktssköterska som tog hand om mig och inte en läkare. Sköterskan förstod mina symtom och att läkemedel behövdes sättas in snarast (utan att ta prover) för att undvika komplikationer.

Undrar varför en sköterska på Jourcentralen kan skriva ut detta läkemedel utan att min journal finns där, men inte sköterskan på min vårdcentral som känner mig väl.

BLO

besviken och frustrerad