Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lindsey Parnaby

Boris är det minst dåliga

Det är inte framförallt Boris framgångar som vi och marknaden bör glädjas över, och definitivt inte det Brexit som nu väntar, utan det alternativ som vi slipper, skriver Sivert Aronsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sett till marknadsreaktionerna så var den brittiska valutgången rena succén. Tories jordskredsseger stärkte pundet till nivåer som inte skådats på länge och skickade upp börserna till nya rekordnivåer.

Och man häpnar, för hur mycket är egentligen Boris Johnsson och hans Tories att glädjas över i dag? En yvig, inte alltid sanningsenlig, partiledare med ett djupt splittrat parti i ryggen som ska leda britterna genom en mycket svår tid.

Men det är inte framförallt Boris framgångar som vi och marknaden bör glädjas över, och definitivt inte det Brexit som nu väntar, utan det alternativ som vi slipper. Med Jeremy Corbyn har Labour radikaliserats och backat bandet till det socialistiskt impregnerade 70-talet. Långtgående åternationaliseringar, löntagarfonder, valutarestriktioner och kraftiga skattehöjningar hotade om Corbyn fått folkets stöd. Ett Storbritannien utanför EU, med Corbyns politik, hade inte varit vackert. Det såg britterna och gav det mindre dåliga alternativet Tories rekordstöd.

Det är ingen rolig sits britterna försatt sig i. Brexit kommer att kosta, både ekonomiskt och mellanmänskligt. Men Boris är det bästa av det sämsta, alltid nåt.

Sivert Aronsson

Göteborg