Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Stahre är ny tränare i IFK Göteborg. Bild: Adam Ihse/TT
Mikael Stahre är ny tränare i IFK Göteborg. Bild: Adam Ihse/TT

Borde Mikael Stahre göra mig så här glad?

Hur det än slutar på planen har allsvenskan hur som helst blivit en profil rikare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Förra veckan blev det hela officiellt: Mikael Stahre tar över IFK Göteborg. Samtidigt tvingas tränare Roland Nilsson gå på dagen.

Nyheten om Stahres intåg drabbade mig inte omgående. Tvärtom tog det ett tag innan jag kände något överhuvudtaget. Det är som om man blivit känslomässigt avtrubbad av de senaste årens turer kring Blåvitt; de undermåliga resultaten, den förhållandevis stora ruljansen på tränarposten och skiftena i klubbledningen. Det gjorde att jag mest kände “jaha”. Till en början åtminstone.

Dagarna efter skiftet från “Rolle” till Stahre började det hända något med mig. Jag har lyssnat på poddar där den senare varit gäst och tittat igenom hans facit sedan han lämnade IFK för sju år sedan. Jag har hört honom avsluta med sitt karaktäristiska “stort tack” och läst den där episka intervjun efter att han fick av en golfboll i huvudet 2014. Jag har konsumerat Mikael Stahre, mer än så har inte behövts för att övertyga mig.

Frågan att ställa sig är dock: Vad är det han övertygat mig om? Att han är en “skön” kille? Att han är rätt man att leda IFK Göteborg? Vad gäller det senare är jag inte bergsäker på min sak, det ska man inte vara, men jag tror det kan bli bra. Med Marcus Berg och Oscar Wendt till sitt förfogande efter sommarens EM kan det väl inte bli så tokigt? Hur det än slutar på planen har allsvenskan hur som helst blivit en profil rikare. Och detta gläder mig något oerhört – oavsett hur sunt det nu är att investera så mycket känslor i en värvning av en fotbollstränare. Men det är ett ämne för en annan text.

Max Colliander

LÄS MER: Här är Mikael Stahres recept för framgång i IFK Göteborg

LÄS MER: "Här för att hitta en väg och gemensam kraft"