Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bokbussarna igång igen efter sommaren

Beslutet att dra in bokbussarna är bara tillfälligt, skriver Anette Eliasson, kulturförvaltningen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Claes Olsson, 24/1

Jag förstår att du och många trogna bokbussanvändare är besvikna. Göteborgs stad har likt många andra kommuner ett svårt ekonomiskt läge och kulturnämnden har därför beslutat om ett antal nödvändiga besparingar för 2020. En indragning av bokbussarna för allmänheten under våren är en sådan.

Det är en tillfällig besparing. Efter sommaren kommer vi att få nya eldrivna bussar och då startar turerna igen. Vi tittar nu på hur vi ska trafikera olika sträckor. Områden som har långt till bibliotek och där det bor många barn kommer att prioriteras, och bussarna ska bli ännu bättre anpassade för barn och familj.

Du som vill låna vuxenlitteratur kommer fortsatt att kunna beställa, hämta och återlämna på bokbussarna. Närmare sommaren vet vi var de nya bokbusshållplatserna blir och hur turlistan ser ut.

Anette Eliasson

sektorchef bibliotek, kulturförvaltningen